Historie Tuincentrum Steentjes Silvolde

De Firma Steentjes is opgericht in 1929 door Th.A. Steentjes. In die tijd werden er hoofdzakelijk kerstbomen, fruitbomen, laanbomen, heesters e.d. gekweekt voor tuinaanleg. Een aantal jaren later werd er een bloemenkas bijgezet en buiten kwamen er broeibakken. Door het zetten van deze kas werd het assortiment ook groter, er werden snijbloemen en kamerplanten aan particulieren verkocht. Het assortiment kan niet vergeleken worden met dat van nu. Om de snijbloemen in te kopen moest Th. A. Steentjes 's morgens vroeg met de motor naar Velp om zijn bestelling op te halen, die vanuit Rijnsburg per trein daar werden afgeleverd. In de 30-er en 40-er jaren had het bedrijf ook een grote functie als zaadhandel voor de boeren ) Th.A. Steentjes heeft in de oorlogsjaren heel wat moeten regelen om bijv. bietenzaad te krijgen, hij is toen met gevaar voor eigen leven naar Enkhuizen gereisd, om daar zaad te kopen zodat de mensen hier hun eigen voedsel konden verbouwen. Na de oorlog heeft de firma zich voornamelijk gericht op het kweken en verkopen van planten. In de 60-er jaren begon Firma Steentjes met de aanleg van tuinen. Inmiddels waren er 2 zonen van Th.A Steentjes toegetreden tot de Firma. Joop Steentjes was vooral werkzaam als hovenier en Theo Steentjes hield zich vnl. bezig met snijbloemen en kamerplanten. In de jaren 70 besloot Theo Steentjes om een eigen bedrijf te starten in Zelhem. In 1972 heeft Joop Steentjes de firma van Th. A. Steentjes overgenomen.

In de loop der jaren zijn er meerdere kassen bijgebouwd, voornamelijk voor de kweek van Cyclamen, Cineraria, Violen e.d. , deze werden naar de veiling in Aalsmeer gebracht. Later werd er ook geleverd aan de veiling in Bemmel. In '89 zijn Robert en Miranda Steentjes als medevennoten in het bedrijf gekomen, ( derde generatie ). Rond de 90 er jaren werd ook de verkoopruimte van groene planten e.d. vergroot. Sindsdien richt de firma zich vnl. op de verkoop aan de particulier en hebben we het aanleg en onderhoud geheel overgedaan naar Maurits Heebink, die 12,5 jaar op het bedrijf werkzaam is geweest. In 2005 heeft Joop Steentjes het bedrijf verlaten en is het tuincentrum overgenomen door Robert Steentjes.

Het bedrijf was echter aan vernieuwing toe, en dus werden er plannen gemaakt om een nieuw tuincentrum te bouwen. Toen eindelijk de vergunningen rond waren werd er in 2006 begonnen met de realisatie van een nieuw tuincentrum. De opening vond plaats op 27 april 2007, het nieuwe tuincentrum was een feit! Een overzichtelijk bedrijf met 1500 m2 kamerplanten, snijbloemen, potterie e.d. Een ruimte van 500 m2 met visueel aantrekkelijke buitenplanten en buiten potterie. Een kweekkas van 1500 m2 voor het opkweken van de perkplanten en 1200 m2 buitenterrein met heesters, vaste planten, klimplanten, waterplanten etc. In het voorjaar van 2008 werd er voor het eerst een voorjaarsbeurs gehouden. Die werd door een groot aantal bezoekers bezocht. Het liep zo goed dat er een jaar later ook een najaarsbeurs in kerstsfeer werd gehouden.

Ons assortiment

Tuinplanten, vaste tuinplanten, heesters, potplanten, kamerplanten, bloemen, boeketten, snijbloemen, interieuraccessoires, bloempotten, glaswerk, potgrond, tuinaarde, meststoffen, bestrijdingsstoffen, maar ook wenskaarten, etc. Voor een leuk cadeau, maar zeker ook voor deskundig 'groen' advies, kunt u bij ons terecht!